Ålesund Grand Prix 2018

Da er Ålesund Grand Prix 2018 over. Dette er fjerde året vi arrangerer turneringen i samme helgen (samme helg som kvalifisering til eliteserien) så da kan vi begynne å snakke om en tradisjon. Denne gangen var det på nytt hotell i byen som fungerte veldig bra. Store mingleområder, gode bord og stoler og bortsett fra litt uforutsett kulturinnslag fra en nærliggende hybel så gikk det meste helt fint.

NB! Vil du ha ditt parti på nettet? – legg det inn selv vi Sjakknytt sin løsning så går det på mail til turneringsleder og vi legger det ut!

I fjor var vi med 4 Live brett på Chessbomb, i år hadde vi lånt 4 brett av Kristiansund og var da oppe i 8 brett totalt. 6 for A gruppa og 2 for B gruppa. Sendingen var på Chess24.com og på Chessbomb.

Turneringen ble spilt i to grupper. A (over 1500 gammel norsk) og B (under 1500 gammel norsk).

A gruppa:

  • Vunnet av FM Joachim Solberg, Sarpsborg som vant det viktige partiet mot Karolis søndag morgen.
  • Andreplass til 14 år gamle Karolis Juksta, Aalesunds (og Litauen). Karolis bor i Litauen, men hans far bor og jobber på Ellingsøya. Karolis og mor er på besøk så mye som mulig og vi er glade når han er på besøk eller innom klubben i Ålesund. Karolis er 2003 modell og ville vært høyest ratet i årskullet om han hadde spilt i Norge.
  • Tredjeplass tok Erlend Kyrkjebø, Stavanger. Erlend med resten av familien har spilt Ålesund Grand Prix i flere år – og det er vi veldig glade for.
  • Beste under 1750 ble Norleif Stuhaug, Volda. Strålende turnering av Norleif! Norleif fra Naustdal ved Førde bor i Stryn og spiller sjakk i Volda. Norleif og undertegnede knivet litt i ungdomsåra, men Norleif trakk vel som regel (les: alltid) det lengste strået.

B gruppa:

  • Vunnet av Erling Nybø, Aalesunds. Lokal helt som av og til gjør det helt store. Og det gikk jo denne gangen også.
  • Andreplass til Egil Fagerbekk, Trondheim. En plass over fjoråret. Egil sa på gjensyn så vi regner med han har planer om å vinne neste år…?
  • Tredjeplass til Vidar Gjære, Aalesunds. Vidar så veldig sterk ut før søndagen og det var et spennende parti mot Erling Nybø søndag morgen.
  • Beste under 1250: Aleksander Skrede Hausken!!! Minstemann i gruppa på fjerdeplass totalt bare kvalitet bak en tredjeplass i B gruppa er veldig veldig bra. Aleksander er kretsmester i sjakk de to siste årene og på fotballbana dribler han og stikker gjennom pasninger som gutta på midtbana til Barcelona. Knallbra av Aleksander!
  • Beste under 1000: Karol Ewert, Molde. Karol hadde kun et tap mot Egil Fagerbekk og gjorde en god turnering
  • Beste putt: Eivind Andreas Almli, Aure. Bra innsats av Eivind! Og også veldig bra at alle klubbene i Møre og Romsdal ble nevnt i denne artikkelen!

Formann i Aaleunds Schaklag Jan Erik Skog, vinner av best under 1750, Norleif Stuhaug, Volda og vinner FM Joachim Solberg. Joachim måtte rekke flybussen så bildet ble tatt før premieutdelinga.

Fra premieutdelinga i gruppe A. Formann i Aalesunds Schaklag Jan Erik Skog, tredjeplass Erlend Kyrkjebø, Stavanger. Andreplass Karolis Juksta, Aalesunds og vinner av beste under 1750 Norleif Stuhaug, Volda.

 

Premieutdeling for Gruppe B. Egil Fagerbekk, Trondheim. Vidar Gjære, Aalesunds. Aleksander Skrede Hausken, Aalesunds (og Godøy!). Erling Nybø, Aalesunds og Karol Ewert, Molde.

 

Gratulerer til alle vinnere! Takk til alle deltagere – og velkommen tilbake i 2019!

 

 

Publisert i Barn & ungdom, Voksne