En uke igjen til NM for Ungdomslag!

Om en uke er det NM for Ungdomslag i Kragerø (facebook). Aalesunds Schaklag Ungdom stiller med et lag. Det er første gang på to år vi stiller med et lag. For to år siden spilte vi i Kristiansund med kun 3 spillere på laget i barneklassen.

Det er 6 runder og det spilles på 4 bord i hver runde.

Bord Deltager
1 Mathias Unneland
2 Niklas Unneland
3 Eirik Lorgen
4 Andreas Skrede Hausken
1. res Håkon Hammerås
2. res Øystein Hammervold

Laget som drar er satt opp på bordrekkefølge etter nasjonal rating. Vi har med 6 spillere og kommer til å rullere slik at alle får spille 4 partier. Dersom f.eks. Mathias og Andreas står over første runde så spiller laget med Niklas på førstebord, Eirik på andre, Håkon på tredje og Øystein på fjerde.

Vi spiller i klassen for Ungdomslag. Det er spillere født fra 2000 til 2003. Vi stiller med to fra 2002, tre fra 2003 og en fra 2005. Så det er et ungt, men godt lag!

De siste årene har ungdomsklassen som vi skal spille i vært ganske preget av toppede lag fra de største klubbene, men i år virker dette bedre. Det er flere lag – spesielt fra østlandet, sørlandet og sørvestlandet som vi bør ha gode sjanser mot.

Vi kan vel heller ikke klage på lokasjonen i år. Kragerø Resort skal være et flott spahotell. Hvor er det blitt av sjakkturneringer på skoler langt inn i skogen i Trysil (ref. 1989…?) 🙂

Fra fylket ellers stiller Kristiansund med et veldig godt lag i juniorklassen. Det er Petter, Mads og Iver som av og til har vært med på turneringer i Ålesund de siste årene. I tillegg har de Henrik på førstebord med over 2100 i rating. Han går på sjakklinjen på NTG i Oslo. Det er bare fire lag i juniorklassen, forhåpentligvis spiller de dobbel runde mot hverandre, men ellers havner de lagene sammen med ungdomslagene.

Dersom lagledere ikke blir for opptatt av spa og bading så blir det nok noen nyheter og bilder etterhvert. 🙂

Publisert i Barn & ungdom