Landsturneringen begynner lørdag

Eliteklassen begynner fredag, lørdag er alle i gang.

Fra Ålesund så spiller:

 • Roar spiller i klasse 1. Han spiller sannsynligvis for Sula, men står fortsatt som Aalesunds spiller. En litt underratet Roar er fortsatt godt på øverste halvdel av klassen og bør med en god turnering ha gode sjanser.
 • Per Arne og Arne spille i klasse 2. Begge to er seedet ca midt i klassen.
 • Bjørn spiller i klasse 3. Bjørn er seedet som nummer 3 i klassen og bør ha veldig gode sjanser. Men det er en vanskelig klasse og det er også flere ungdommer på vei opp.
 • Corinna spiller i klasse 4. Corinna er også seedet langt oppe på listene. Samme som Bjørn at det er en klasse der ratingen på en del spillere sannsynligvis er for lav, men tenketiden i landsturneringen bør passe Corinna veldig bra!
 • Andreas og Mathias spiller i Kadett (U16). Mathias er seedet som nummer 1 og Andreas som nummer 8. Andreas er på vei opp så dette blir spennende for oss. Ratingen til flere er lavere enn spillestyrke pga. ujevne partier. Egentlig er hele topp 10 + noen til er jevngode der alle har potensial til å slå spillere på 2100+.

Link til Turneringsservice

Offisielle sider til Sjakk NM (følg med her for nyheter og program)

Test også ut norsksjakk.no. Et hobbyprosjekt for å på sikt få en mer stabil og raskere visning av turneringer enn websidene til Turneringsservice. Litt tidlig testversjon, men send gjerne melding om feil og forslag til funksjonalitet til Arne.


Søndag kveld er det kongress. Det begynner å bli nok nå – så jeg tror de fleste er klare for en avgjørelse i Kindred saken og at livet etterhvert skal gå videre. I Aalesunds hadde vi en styrebeslutning ganske tidlig på å stemme nei. Vi har sendt ut SMS til alle medlemmer med registrert mobilnummer som er de fleste. Vi ba om tilbakemeldinger om noen hadde tilbakemelding på styrets vurdering og har fått tilbakemelding fra to medlemmer om at de er positive til avtalen. Basert på dette så står styret på at klubben stemmer nei med sine to delegater. Hadde vi hatt flere delegater så hadde det vært naturlig med en finopptelling. Det er Arne og Corinna som representerer klubben som delegater på kongressen i år.

Stemmer fra andre klubber i kretsen som vi vet om:

 • Sula har 1 ja, men stemmer nei om Offerspill får stemme
 • Molde har 1 ja, 1 nei og 1 ubestemt
 • Volda har 1 ja, 1 nei og 1 ubestemt
 • Kristiansund har 1 ja og 2 nei
 • Aure ?
 • Tore representerer kretsen og stemmer blankt

De fleste av tallene over er med forbehold. Det kan komme opp opplysninger / nye forslag under kongressen som påvirker.

Personlig som leder i klubben (Arne) så håper jeg våre lokale samarbeidspartnere ikke dømmer oss for den støyen som har vært rundt forbundet i det siste og fortsatt velger å støtte klubben og våre initiativ for å spre sjakk i regionen med midler til utstyr og drift. En gledelig nyhet er at vi etter kontakt med næringslivet har fått vår første samarbeidspartner (sponsor). Vi kommer til å offentliggjøre det her på nettsidene når støyen rundt avtalen har lagt seg.


Vi sjekker nå interessen for følgende aktiviteter til høsten. Ta kontakt med klubben om noe av dette er av interesse. Så setter vi opp tilbudet basert på etterspørsel:

 • Forslag: Nybegynnerkvelder første tirsdag i måneden fra september til desember. Det vil møte et par klubbspillere og kvelden blir organisert rundt litt opplæring og deretter spilling
 • Forslag: Kafesjakk på en fredags kveld. Sosial sjakkspilling bare for moro på klubben utvalgte fredagskvelder på mørke høstkvelder
 • Forslag: Barnesjakk. Klokken 18:00 på torsdager. Trening og spilling

Uansett blir det spillekvelder på torsdag fra 19:00 som vanlig. Vi regner også med at det blir noen helgeturneringer. Noen for nybegynnere og barn og noen NGP. Dette må vi komme tilbake til når ferien er slutt og vi har fått syncet oss.

Ta kontakt med klubben dersom du er interessert i noe av dette, eller kom med bedre forslag :). Basert på tilbakemeldinger så setter vi opp et tilbud til høsten

Publisert i Voksne