NM for ungdom – info og bilder

Oppdatert søndag 23:00:

• Hjemtur utført 🙂
  • Andreas endte på 12. plass i gruppe B (U16) med 4 poeng av 7. Han kan spille i samme klasse nest år. Dersom vi ser på de som er født i 2003 så kom Andreas på sjetteplass. Veldig bra innsats av Andreas, men om vi ser bak resultata så er dette enda bedre. Både mot Aleksander Fossan (2155) så sto han veldig godt, og mot FM Andre Nielsen (2260) så sto Andreas til kliss vinst. Veldig bra turnering av Andreas!
  • Niklas spilte i samme gruppe og fikk 3 poeng av 7. Oppgang i rating og ei god turnering av Niklas.
  • Mathias i gruppe C (U14) hadde teoretisk mulighet til å vinne klassen før siste runde, og hadde også gjort det om Mathias og Elham hadde vunnet sine partier. For Mathias ble det et tidlig tap mot Noam (2168). Mathias endte på femteplass med 5 poeng av 7. Det ble tap mot 1 og 2 plassen som begge hadde en god turnering.
  • Aleksander endte på 12. plass med 5 av 9 poeng i gruppe E (11 år). Kun to tap er veldig bra! Aleksander begynner å bli en rutinert turneringsspiller med flere deltagelser i NM og kretsmester i tre år på rad. Dersom han får litt dilla på sjakk en periode nå så kommer han nok som en rakett også i nasjonale mesterskap i sjakk og ikke bare i fotball 😉

Oppdatert søndag 15:40:

• Aleksander endte på 12te ???
  • Niklas vant, Andreas fikk remis
  • Mathias tapte

Endelig resultatlister kommer på turneringsservice etterhvert. Nå er det straks hjemtur ?

Oppdatert søndag 14:08:

• Andreas sto til +7 mot FM! Han overså Ta3 som hadde vunne partiet. Partiet er tilgjengelig live.
  • Mathias vant og spiller nå siste runde. Har en teoretisk mulighet for å vinne, men det skal holde hardt. Han spiller svart mot den høyest ratede i siste runde.
  • Aleksander er ferdig med 9 runder. Kun to tap og dette blir en god plassering
  • Niklas tapte nest siste. Mulig han kunne holdt remis på et punkt der

Oppdatert lørdag 20:50:

• Bra tredje siste runde for Aalesunds gjengen. Remis på Aleksander og Andreas. Niklas og Mathias vant. Partiet til Andreas som du ser under er verdt å se gjennom. Andreas sto svært bra underveis. Kjempegod prestasjon uansett med remis mot en spiller på 2155 i rating!
  • Funfact etter 5 runder i B gruppe er Andreas på 8. plass. Gruppe B består av spillere fra både 2002 og 2003. Av 2003 spillerne er det bare to foran Andreas. Dvs. han er på tredjeplass i sitt årskull!
  • Bjørn Robert fra Molde som spilte (og vant) KM i Ålesund forrige helg leder U26!
  • Nest siste runde begynner 09:00 på søndag. Siste runde begynner 13:30. Andreas møter en av de beste i gruppa som også er FM! Andreas og Mathias spiller på livebrett.
  • Følg med på turneringsservice.

Bilder fra tredje siste runde lørdag ettermiddag:

Oppdatert lørdag 14:10:

Oppdatert lørdag 10:05: Andreas og Mathias på livebrett.

Bilder fra første runde lørdag.

Da er Carlsen ferdig og i Haugesund er det snart midnatt når dagens siste runde går mot slutten.

Kort rapport fra fredag er en god start:

• Andreas har 2/3 i B, Niklas har 1/3 i samme klasse. Funfact er at Niklas startet mot Tobias Lang Nilsen. Samme som i første NM Niklas deltok i; i 2013
  • Aleksander har 2,5 av 4 i E (11 år). Tapet kom mot Axel Tunsjø som vant Nordisk i februar og nok kommer til å vinne gruppa.
  • Mathias har 3/3 i gruppe C

Turneringen med runder og stilling. Disse sidene pleier å være litt trege pga stor pågang.

Det er en del live brett. Ingen i gruppe E, men det er 12 tilsammen i B og C.

Rundestart lørdag runde 4 er 0930 lørdag og runde 5 er 1530. Dette gjelder B og C. De spiller 90 + 30. I gruppe E er rundestart 0930, 13:30 og 1700. De spiller 60 + 30

PS! Høstturneringa er nå oppdatert med alle resultat.

Status i gruppene:

• Gruppe B: Ulikt antall runder gjør tabellen litt vanskelig å lese, men dersom vi ser på avgitte poeng så leder Kristian med kun 1,5 avgitte poeng. Bjørn og Kjetil ligger nærmest med 3 avgitte poeng. Så Kristian vil vinne gruppa uansett om han klarer 3 av 4 på de siste rundene.
  • Gruppe A: Her er det tett. Ole Reza, Erlend og Mathias har alle avgitt 1,5 poeng. Men Mathias har et parti mindre spilt og Ole Reza har to partier mindre spilt. Erling ligger nærmest med 2 avgitte poeng og Thorstein og Håvard med 2,5.