NM for ungdom – oppdatering etter lørdag

Innholdsrik dag i Bergen. Fem runder ferdig. To runder igjen!

2003:

 • Andreas hadde ikke dagen i dag. Han har spilt godt og stått veldig godt i et par av partiene, men det har ikke gått veien til slutt. Uansett god trening og nyttige erfaringer! I morgen tidlig møter han Bård Kydland fra Hå og bør ha gode muligheter.
 • Niklas fikk 2 av 3 poeng i dag og står med 3/5 i turneringen. Han har vunnet jevne partier, men slitt mot to svært gode jenter som han har møtt. I siste partiet gikk han på en Magnus Carlsen tidskontrollsmell da tiden gikk ut trekket før han fikk 30 nye minutter. Dog, partiet var nok tapt allerede. I morgen møter han Bjørn Robertsen fra Moss. Han har hatt litt motbakke, men vant NM i fjor og spiller jevnt mot spillere på 2000. (rating på 1758). Det blir nok et hardt parti for Niklas.

2004:

 • Daniel vant begge partiene i går, men har hatt motbakke i dag. Han var godt fornøyd med spillet i tredjerunden. I fjerderunden mente han at han nok burde ha vunnet. Han bør ha gode sjanser i sjetterunden søndag morgen.

2005:

 • Mathias vant 2 av 3 lørdag og har 4 av 5 poeng. Han tapte tredjerunden mot Andreas Tenold. Han ledet med offiser, men Andreas fikk inn en kombinasjon som gjorde at han vant tilbake offiseren og fikk knusende angrep med to garderte fribønder som var umulige å stoppe. Mot Kasper som han også trente med før NM så lå det lenge likt, men Mathias endte opp med to bønder mot tårn og fikk gått ned med bøndene og vant. I neste runde møter han Max Dahl som er på nivå med Andreas som han møtte i tredjerunden.
 • Jørgen fikk 2/3 poeng i dag og burde nok hatt tre med litt med tolmodighet i siste runden. Spesielt i ene partiet fikk han inn et par veldig fine kombinasjoner. I leiren her er ligger han godt an til en skjønnhetspremie søndag morgen. I sjetterunden bør han ha gode sjanser.
 • Ivar fikk Aalesunds eneste remis i dag og det tyder jo på god utvikling da det ikke er uvanlig resultat i stormesterkretser. I sjetterunden bør han ha gode sjanser.

Alle fra Aalesunds har nå poeng og det er kjekt. God stemning. Fortsatt litt stolpe ut og stolpe inn, men det går sin gang.

Kristiansund blogger fra turneringen. Vel verdt å følge! De har tre spillere med som er eldre enn våre:

 • Mads i 2001-2002 ligger på 7. plass av 58, men får et knallhardt parti i sjetterunden mot den høyest ratede med over 2100 i rating.
 • Petter i 1999-2000 har 2/4 og har møtt variert motstand.
 • Henrik 1989-1998 har 3,5/4 og ligger på andreplass. Sluttresultatet i den gruppen kommer nok an på hvem i toppen som er så (u)heldige til å møte IM’en i klassen som kom noe bakpå etter å tapt et parti.

Ellers:

 • Hver dag deles det ut skjønnehetspremier for finer partier. Mathias spilte mot Julie Sømhovd i andrerunden fredag og de vant en av seks premier for fredagen. Julie lå under med en offiser, ofret en offiser til og hadde matt i få trekk. Mathias endte opp med å vinne partiet.
 • Julianne og Arne vant premier for Magnus Skattejakten. Det er en konkurranse der barn, voksne og tilskuere svarer på spørsmål og vinneren blir trukket tilfeldig. Julianne vant et års medlemskap på ICC og Arne vant et Play Magnus brett og brikker signert av Magnus Carlsen.
 • Etter siste partiet lørdag var vi på Bergen Bowling der Julianne imponerte med gamle kunster!
Publisert i Barn & ungdom