Klubbmesterskapet + Dropin høsten 2018!

Torsdag 13. september begynner Klubbmesterskapet 2018. Også kjent som høstturneringen. I år spilles det som i fjor i to grupper

  • A – Åpen
  • B – Under 1600 (FIDE)

Aalesunds Schaklag har en stolt historie med klubbmestere siden 1913. I motsetning til mange andre klubber så har vi hatt drift i 105 med kun krigsåra som opphold. Vinner av gruppe A blir klubbmester 2018.

Første runde 13. september starter partiene 19:30, men rundene deretter starter vi 19:15. Tenketiden er 90 minutter + 30 sekunder pr. trekk. Vi spiller 9 runder i begge grupper så lenge det er nok deltagere i gruppen slik at vi får til det. Påmelding er nå lagt ut på internett for de som ønsker det.

Alle parti i klubbmesterskapet er ratet med FIDE Standard (langsjakk).

Dropin:

Av og til blir det utsatte parti og det er også de som ikke ønsker å forplikte seg til å spille hver uke. I høst tilbyr vi også Dropin til de som har lyst å spille ratet sjakk:

  • Dropin langsjakk (spill langsjakkparti – samme tenketid som i høstturneringen). Ratet med FIDE Standard
  • Dropin hurtigsjakk (spill hurtigsjakkparti – 20 minutter + 5 sekunder). Ratet med FIDE Hurtigsjakk

Dropin fungerer slik:

  • Blant de som spille dropin på spillekvelden så trekker systemet hvem som skal spille mot hverandre.
  • Systemet prøver å sette opp så like partier som mulig etter spillestyrke. Dvs. du får så jevn motstand som mulig. Utover det så vil trekningen prøve å unngå at de samme møtes for mange ganger i løpet av høsten.

Men ikke glem… Klubbmesterskap i lynsjakk 6. september. Påmelding på internett eller dukk opp før 19:30. Dette blir gøy!

Publisert i Barn & ungdom, Voksne