Klubbmesterskapet og seriesjakk

Følgende er på lista til seriesjakk: Mathias, Andreas, Ole Reza. Flere? Send SMS til Arne eller Jan Erik

Nest siste runde i klubbmesterskapet er nå spilt. I gruppe A leder nå Mathias med et poeng før siste runde foran Ole, Erlend og Thorstein som alle har 5,5 poeng. Dersom flere ender opp med samme poengsum på førsteplass så blir det omspill om klubbmesterskapet. På andre plasseringer skilles det på kvalitet. Ingen av de fire første møter hverandre i siste runde.

I gruppe B så vant alle tre på toppen sine partier. Det er harde partier i denne gruppa og to av partiene varte svært lenge og var også jevne. Partiene i denne gruppa denne høsten har vært svært jevne og spennende!

I siste runde så møtes Kristian og Bjørn. Dersom Kjetil vinner så må sannsynligvis også Kristian vinne for å toppe gruppa, men dette blir kvalitetsberegning og et regnestykke. For å gjøre det enkelt har vi fått turneringsservice til å gjøre samme simuleringen som vi gjorde en gang tidligere. Den spiller gjennom mulige resultater i siste runde og regner ut sjansen for plasseringer på enkeltpersoner. Jeg mener denne gjør en sannsynlighetsberegning basert på rating til spillere også og legger vekt på den i mulige utfall.

Gruppe A:

  • I denne gruppen er det ganske enkelt. Dersom Mathias taper så vil det bli omspill mellom han og den/de av Erlend, Thorstein og Ole som vinner sitt parti. Ellers vinner Mathias.

Gruppe B:

  • Her er det rett og slett tett! Det kan se ut som Bjørn har en fordel på kvaliteten i en del utfall her, men det er gjetninger basert på prosentene under.
  • Etter simuleringer av siste runde så er dette prosentene som rapporten kommer frem til.
  • Funfact: I 1918 var det C. Vike som vant klubbmesterskapet i Aalesunds 🙂
Spiller Førsteplass Andreplass Tredjeplass
Bjørn 52% 13% 35%
Kjetil 12% 62% 26%
Kristian 35% 25% 39%

 

Publisert i Voksne