Status fra torsdag + ny runde + EM&VM

Torsdag ble det spilt en 12 runders lynturnering på klubben. Spillesystemet var Konrad som ga oss litt mer jevne partier enn vanlig, men også litt smårart rundeoppsett underveis. Etter runde 5 så ble det godtatt maks 2 partier med samme motstander og etter runde 10 ble det godtatt 3 partier med samme motstander. Mathias vant etter en ren finale mot Håvard i de to siste rundene. Sammenlagtstilling i vårcupen kommer når vi rekker å sette den opp… Det er en runde igjen.

Det ble også delt ut diplomer fra NSF og Hans Olav Lahlum til de som nå er sertifiserte klubbdommere. Det var en hel bunke. Oversikt over dommere finner du her (håper jeg fikk med alle!)

Siste runde i vårturneringen er trukket og spilles torsdag 26. april. Spill gjerne før om dere ikke kan spille den dagen, men ingen partier spilles etter torsdag 26. april.

Fredag til søndag spilles Nordstrand Grand Prix i Oslo med 5 runder langsjakk. Turneringen har litt spesielt rundeoppsett der førsterundeseedingen gjelder i de 2-3 første rundene. Aalesunds har 4 deltagere:

  • Mathias spiller i gruppe A
  • Per Arne og Andreas spiller i gruppe B
  • Niklas spiller i gruppe C

Det blir nok ingen live-partier fra Nordstrand, men turneringen kan følges på Turneringsservice. En runde fredag kveld og to runder lørdag og søndag.

Ungdommens Sjakkforbund (USF) tok torsdag ut hvem som får delta i EM og VM for ungdom i 2018. Mathias ble tatt ut i U14.

Litt usikker på hvordan dette blir i praksis, men i fjor var det slik at man valgte å delta i EM eller VM. Dersom det blir slik så blir det nok Hellastur i oktober.

Publisert i Barn & ungdom, Voksne