Turneringer i gang på Hell – Rapport fra fredag

Da er trippelturneringene på Hell i gang.

 

Hell BGP II 2015

Mathias var med i miniputt der det var 14 deltagere. Mathias, Ian og Alexander slo hverandre og kom på samme poengsum. Mathias trakk lengste strået og stakk av med seieren i miniputt.

I lilleputt var Øystein, Eirik, Niklas og Håkon med. De spilte sammen med eldre spillere og også sjåfører som også kunne bite fra seg. To av de som var med lå også rundt 2000 i rating, så dette var et sterkt felt. Eirik kom på andre i lilleputt med samme poengsum som vinneren.

Se ellers turneringsservice for resultater.

Hell Grand Prix II

Dette er en NGP turnering med en urated hurtigsjakkrunde først og deretter 5 langssjakkpartier. Fredag spilte vi hurtigsjakk og et langsjakkparti. Fra Ålesund er det 8 deltagere. De samme som i barneturneringen + Jan-Ove, Arne og Roar.

Første runde var seedet og bortsett fra Mathias som klarte remis mot Arne så var det ingen overraskelser i partiene der vi var involvert. I andre runde (langsjakkrunde) så var det mange fra Ålesund som satt lenge. Håkon satt svært lenge i sitt parti, men endte opp med tap etter svært god innsats. Jan-Ove slo Eirik som nok spilte fra seg en god posisjon med å bruke lite tid (og muligens lite mat). Roar tenkte seg godt ned på klokka og fikk en fordel mot Ulrikke. Arne fikk godt angrep mot Mark fra Namsos, men fant ikke vinsten og det ble remis igjen. Øystein hadde sjansen til remis eller seier i sitt parti, men det holdt ikke helt inn. Niklas spilte et veldig godt parti mot Eivind Bruaset (1563), og stillingen var remis til langt inn i sluttspillet med likefargede løpere og bønder som blokkerte kongene, men Eivind sin konge kom til slutt igjennom.

I tredje runde bør alle fra Ålesund ha en god sjanse, kanskje bortsett fra Arne som møter Andreas Tryggestad (2139). Roar er på førstebord og har en god sjanse til også å sitte på førstebord i fjerde runde.

Publisert i Barn & ungdom, Voksne