Turneringer på Hell – Søndag

Det ble mange sjakkpartier på Hell denne helgen. Det er den mest intense turneringshelgen undertegnede har vært med på. Men det var kjekt, veldig kjekt. Sol og fint vær og lørdag og søndag. Fine praktiske lokaler og god kiosk. Det var også god og trygg turneringsledelse av Thorbjørn Dahl.

Søndagen ble hard for noen, kanskje spesielt for undertegnede som hadde et lite overtak i to partier som man bør vinne, men kom i land med 0,5/2 poeng. Dyktige ungdommer i Trondheim.

Av historiene fra søndag så er det er sterkt av Roar å komme 55 minutter for sent til partiet, men likevel slå Afras Mansoor i et spennende parti. I tidsnøden på slutten var det et trekk som Roar kunne tapt partiet på, men isteden var det Afras som overså en klar vinstmulighet. Roar endte på 12 plass av 42.

Mathias vant begge partiene søndag. I det siste partiet hadde han to bønder mot tårn og fribonde, stillingen var klart tapt. Etter et feil valg fra motstanderen fikk Mathias bøndene frem til sjetteraden og den ene gikk inn til dronning uten at motstanderen klarte å hindre det med bare tårnet i forsvar. Motstanderen tenkte veldig lenge på rett punkt i partiet, men valgte feil løsning. På slutten kom han i tidsnød. Mathias endte på 15. plass.

Øystein hadde også en flott dag med 1,5/2 poeng.

Eirik hadde nok kampplanen klar. Det var å komme seg i mål med remis. Det klarte han i to partier i dag. Mot Ulrik som kan være litt forsiktig så tok det lang tid før en eneste brikke kom seg på rad 4 og 5. Ingen bombe at det partiet endte remis.

Niklas, Jan-Ove og Håkon gjennomførte også en god turnering.

Summa summarum så må vi si oss fornøyde med helgen. Både stolpe ut og stolpe inn, men alt i alt en fin gjennomkjøring og nyttig lærdom!

NB! Torsdag er det hurtigsjakkturnering på klubben i Ålesund klokken 19. Velkommen

 

Publisert i Barn & ungdom, Voksne