NM for Ungdomslag – lørdag

Fredag 22:47: Lørdag møter vi Stavanger Vikings. Det blir et jevnt oppgjør der vi håper å dra det lengste strået. Vi satser på noe mer live oppdatering enn vi fikk til på fredagen. 🙂

Hvit Svart Oppdatering
Sverre Hestholm Mathias Sverre har slekt i Ålesund og spilte turnering både i mai (Devold) og på klubben i september (Hurtigsjakk KM). Mathias bør vel ha gode sjanser, men Sverre har kommet rett bak i turneringer de har spilt i lag i Ålesund.
Niklas Sander Joa
Viljar Gjerstad Andreas
Håkon Fredrik Lytomt Jacobsen Andreas spilte mot Fredrik i NM i Bergen i november. Andreas sto til klar vinst, men gikk i en matt mot spillets gang.

09.15: Runden er i gang. Det er byttet dronning i Håkon sitt parti. Ellers jevnt.

09.35: Håkon leder med bonde, men har press mot seg. De tre andre står greit.

10.00: Mathias og Niklas står likt, Niklas med noe press i mot. Andreas et materielt likt, men står trangt med ulike kombinasjoner som minst medfører åpen kongestilling. Håkon ligger under med offiser.

10.15: Niklas leder mye, Andreas har står jevnt. Mathias står jevnt. Håkon fortsatt under med offiser.

10.20: Niklas vant

10.40: Håkon tapte. Andreas står helt jevnt. I det partiet er fortsatt alle brikkene på brettet. Mathias ligger under med bonde og det går mot sluttspill.

11.10: Mathias vant

11.20: Andreas spiser bønder, ser ut som vinst.

11.25: Andreas og laget vant 🙂

Mathias hadde spill mot seg og det så skummelt ut. På gjennomgangen etterpå påsto han å ha kontroll. Partiet ble tilslutt vunnet på et tårnsluttspill.

Niklas fikk inn en sjakk med påfølgende trussel på tårn og vinst av bonde og springer. Rett etter fikk han kvalitet + gaffel på konge og løper. Partiet gikk fra jevnt til vinst på få trekk.

Andreas hadde periodevis klare trusler mot seg, men kom seg unna. Til slutt fikk han en fribordet på randen og kunne spise bøndene på andre sida.

Håkon kom dårlig ut og mistet offiser tidlig.

Walkover spøkelset er avverget i denne omgang 🙂

11.46: Da er laget til neste runde levert. Vi stiller med Mathias, Eirik, Andreas og Øystein. Rundestart er 13:00

13.06: Runden er i gang. De møter Stavanger Comets. De er gode. Vi kan ha gode muligheter spesielt om Mathias og Andreas kommer godt ut. Eirik møtet en god jente, så det dukker nok opp et remistilbud snart. Øystein har også god motstand i denne runden.

13.18: Øystein og Andreas leder med bonde i helt ok stilling. Eirik forbereder remis. Mathias står ok.

13.40: Øystein står til tap. Han hadde en mulighet til å redde seg, den må se mer på senere. Andreas leder med bonde. Eirik stenger av lik stilling. Mathias ser skummelt ut. Vi får håpe han kontroll. 🙂

13.55: Mathias ligger under med offiser og     Har de tunge offiserene igjen, har et mulig angrep. Vi får håpe det blir noe av 🙂

Sammendrag: Andreas og Eirik står helt jevnt. Øystein har tapt. Han hadde et mulig supertrekk rett før han tapte som hadde gitt dronning. Neste gang går det bedre.  Vi har fortsatt greie sjanser 🙂

14.11: Mathias angriper bra nå og Andreas står bra og har muligens et bra angrep. Eirik prøver veldig overaskendes på remis 😮

14.20: Mathias rotet kanskje litt på angrepet sitt eller er det jeg som er litt dum? og med Andreas så er det kliss remis. Eirik prøver seg på et angrep på bøndene, fortsatt likt der? Vi har fortsatt greie vinnersjanser 💡

14.25: Andreas spilte remis ❗

14.26: Vi MÅ vinne begge gjenværendes partier for seier, Et for remis fordi stillingen nå er:       (Til nå: 1,5-0,5) Mer snart 😎

14.40: Det fins håp, men det er kanskje snart over 🙁 Vi har ihvertfall prøvd, vårt beste forhåpentligvis ??

14.44: Mathias tapte

14.45 TAP: laget tapte nå etter vårt andre tap. Bedre lykke neste gang.

Merk: Eirik spiller fortsatt

15.16: det byttes av i partiet til Eirik. Ser ut til å gå over til sluttspill med en bonde under.

Eirik måtte gi fra seg springeren. Ser dårlig ut.

15.27: Eirik tapte

NY RUNDE: Laget til runde 4 er  1:Eirik 2: Andreas 3:Håkon og 4: Øystein. Niklas og Mathias står over.

16.55: 5 minutt til rundestart, de har blitt fortalt at de skal ha 50min på klokka etter 10 trekk hvis de ikke vil ha bråk 🙂 ??

17.15: Da er runden i gang.

17.22: Eirik leder med tårn, Håkon leder med offiser for to bønder. Andreas står likt og Øystein ligger under.

17.26: Det står fortsatt som før, ‘bare’ at nå er Håkon’s ledelse oppgradert med en dronning ???

17.31: Håkon bare valser over motstanderen og tar alt på veien sin 😎 ?

17.34 Håkon vant

17.50: Eirik står til klar vinst. Nå luftet han slik at sekkematt imot ikke er en trussel. Andreas har en jevn fin stilling. Håkon raserte motstanderen sine brikker på få trekk. Øystein har fortsatt sjansen, men ligger litt under.

18.05: Eirik vant

19.24: Andreas spiller fortsatt. Seks mot tre bønder + løper og tårn på hver. Bør gå bra. Øystein tapte

19.42: Andreas Vant

19.43: SEIER: Etter Andreas sin seier så står det 3-1 og vi vinner denne runden. Bra spilt av alle ?

Slutt: I dag fikk vi 2 seire og et tap. Vi ga det vi kunne og ender på 4.0 poeng til nå 🙂  Informasjon om lag og diverse kommer senere..

2016-02-27 09.00.35 2016-02-27 13.06.03

Publisert i Barn & ungdom