NM for Ungdomslag – Søndag

Lørdagen går mot slutten og vi tar litt forhåndsomtale av rundene søndag. Da blir det to runder.

Runde 5 spilles mot Smeaheia. Det blir er en vanskelig motstander, men som vi kan ha sjanser mot dersom vi har litt medvind. Laget blir: Mathias, Niklas, Andreas og Øystein. Rundestart er 0900. Av tidligere møter så vant Niklas mot motstanderen sin i NM for Ungdomslag i 2014. Mathias vant mot han i januar i Grensesjakken. Vi får se om gode ting fortsatt er tre.

Runde 6 spilles fortløpende etter at runde 5 er ferdig. Sannsynligvis rundestart 12:30. Det er mulig, men vi skal ha uflaks om vi får walkover i denne runden. Lager blir: Mathias, Niklas, Eirik og Håkon.

Sammenlagtstillingen

Oppdateringer:

09.16: Vi er et kvarter inni runden. Alle spiller bra og står bra i typiske stillinger. Andreas spilte russisk som svart, det står helt åpent og fint nå. Motstanderen til øystein har en løper som ser innestengt ut – så Øystein står nok hakket bedre.

09.38 Det står helt likt i alle partiene utenom Niklas’, han ligger under med en bonde. Fortsatt gode vinnersjanser

09.51: Som sist. Øystein sitt parti har begge to tårn og løper. Motstanderen har hengt opp et tårn i linja, men ganske likt. Begge har også hver sin innestengte løper. Andreas og Mathias står helt likt i rolig stilling. Niklas er bonde under og det er randbonden. Dvs lett å konvertere til fribonde i sluttspill. 

10.01: Øystein har ingen offiserer igjen og motstanderen har tårn. Det ser nok tapt ut. Andreas og Mathias fortsatt likt. Niklas bygger opp alekhins kanon, men det fremste tårnet ser litt sårbart ut. 😮

Følg Kristiansund. Deres siste sjanse for poeng i dag, i en knallsterk gruppe.

10.13: Mathias bonde under og Øystein har tapt. Niklas er bonde under, men har initiativet i spillet. Andreas står helt likt og det har blitt en del avbytter.

10.28: Niklas ligger under med kvalitet(hest mot  tårn)han har fortsatt muligheter siden det er dronning på brettet. Mathias ligger greit ann og står i mot angrepene han får mot seg. Med Andreas er det ganske likt, fortsatt vinstsjanser. 

10.52: Niklas tapte.

Stillingen: ?-0-?-0

11.00: Andreas fikk remis

11.01: TAP: Etter Remisen til Andreas er maksimal poengsum får oss 1,5 mens de allerede har 2,5. Bedre lykke neste gang?

11.04: Nå blir fokuset ‘Kragerø SKU2-Stavanger Vikings’

11.06: Det er 3-0 på den runden og vi får ikke walkover 🙂 

11.07: Kommer av og til info om Mathias sitt parti.

11.23: Mathias spiller fortsatt. Motstander har veldig lite tid igjen. Ligger bonde under, men kan gå begge veier

11:30 Mathias har fortsatt bonde under. Presser på nå. Mathias har 18 min igjen, motstander 1 min.

11.43: Mathias mistet en bonde til. Har nok strekt seg (for) langt for å prøve å presse frem remis.

12.19: Mathias vant…! For et sluttspill. Nå mat 🙂

13.13: Vi er 40 minutter inn i siste runde. Vi spiller mot Sevland og bør ha ok sjanser. Mathias har en litt komplisert stilling som nok blir mer avklart snart, Niklas leder med to bønder. Eirik har en lik og rolig stilling. Håkon har også lik stilling, men bør ha gode sjanser, motstanderen er litt ukritisk offensiv. Mulig Håkon kan få en fordel på det.

13.19: Mathias bruker for lite tid. Han har 2 mot 1 på ene sida og 2 mot 4 på den andre. Fortsatt tårn og to offiserer i spill og mange taktiske muligheter å regne på. Håkon har ødelagt rokaden og bør også ha gode taktiske muligheter.

13.45: Mathias ligger under med to bønder, Niklas leder, Eirik likt. Håkon ligger under med bonde.

13.57: Mathias ligger under meg 2 bønder, men har en fribonde på 6 raden som ser skummel ut. Niklas står litt bedre i vanskelig sluttspill. Eirik har offiser for 2 bønder. Håkon er bonde under, men har bra spill.

14.12: Niklas taper, Mathias taper, men klarer kanskje remis. Eirik er likt.

15.43: Alt er ferdig det endte 2,5-1,5 så vi tapte. Mathias og Niklas tapte Eirik fikk remis og Håkon vant.

Oppsummert:

Vi hadde litt stolpe ut med to tap med knappest mulig margin på slutten. Spesielt siste runde så burde vi normalt hatt gode sjanser.

Men det var en god turnering, mye god sjakk, fantastisk spillested og trivelig selskap!

Takk til hele gjengen for fair play, super innsats og god hjelp til kommentering underveis 🙂

Publisert i Barn & ungdom